11/19/08

Νοικοκυρές σε απόγνωση

Πήγα τις προάλλες να αλλάξω σακούλες στα σκουπίδια. Και αχ, το ξέρω ότι αυτές οι ψεύτικες νάιλον στα Καρφούρ είναι τελείως αντε μην πω για τι είναι και μου κάνουν παρατήρηση για ανάρμοστη γλώσσα, αλλά έλα που ο κάδος στην κουζίνα είναι μικρός και παίρνω αναγκαστικά τις μικρες ψεύτικες νάιλον, εκείνες τις μπλε και άσπρες που βάζουν και στους κάδους στα γραφεία. Είχα κι εγώ έναν τέτοιο κάδο γραφείου όταν έμενα στο παλιό σπίτι, αλλά τον είχα στην κουζίνα. Ήταν από εκείνους στα ΙΚΕΑ τους γκρι που έχει και η κουτσή μαρία (ακόμα να καταλάβω γιατί τη λένε κουτσή την κακομοίρα).

Πάω να βγάλω την ψεύτικη σακούλα και ακούω ένα χραααατς και μετά ω δυστυχία μου ακούω κι ένα φλουυυυυυυπ και γέμισε το πάτωμα της κουζίνας σκουπίδια και βρωμόνερα. Πως ζέχνανεεεεε! Ευτυχως δεν έπεσε τίποτα πάνω στα ρούχα μου, αλλά πάτησα με τις παντόφλες επάνω στα βρωμόνερα που ήταν πηχτά και αηδιαστικά και κίτρινα και βρωμάγανε σαν ψοφίμι σε στάβλο και έκανα "ιουυυυυυυυ" και πάτησα πάλι πάνω στο πάτωμα γιατί γλιστράγανε και άμα έπεφτα εκεί μέσα πάει, τώρα θα μου κάνανε τον επικήδειο. Έχω έναν φίλο που τον λέει επιτήδειο γιατί είναι βλάκας, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Έβγαλα τις ωραίες μου παντοφλίτσες, εκείνες τις ροζ με τα αρκουδάκια επάνω, που μόνο ροζ δεν ήταν έτσι πως γίνανε και τις έβγαλα έξω να παρουν τον αέρα τους, αλλα κυρίως να ξεβρωμίσουνε από την μπόχα και έβαλα νερό στη λεκάνη για να σφουγγαρίσω τα βρωμόνερα. Και είχα πάρει τις προάλλες ένα απορρυπαντικό για το πάτωμα που έγραφε floral και λέω αχ ωραία θα έχει και ωραία μυρωδιά να σπάσει η μπόχα από τα βρωμόνερα και το ανοίγω και πάω να το μυρίσω και ανακαλύπτω ότι ήταν χλωρίνη και μάλιστα πολύ δυνατή, τόσο δυνατή που με το που το μύρισα ένοιωσα να μου καίγονται τα σωθικά, τόσο έντονη ήτανε. Τι να κάνω όμως, δεν είχα κάτι άλλο και έβαλα δύο καπάκια μέσα στον κουβά, κάτι που όπως ανακάλυψα μετά (γιατί όλα να τα ανακαλύπτω μετά;) ήταν υπερβολικά μεγάλη δόση, γιατί με το που τελειώνω σφουγγάρισμα ανακαλύπτω ότι όλο το σπίτι βρόμαγε χλωρίνη και αηδίασα και μου ήρθε να κάνω εμετό και καμιά φορά θα δηλητηριαστώ από αυτά τα χημικά (α, ρε Βασίλη γιατί δε μου το είπες πιο πριν;;;;) και έτρεξα ντουγρού να ανοίξω όλα μα όλα τα παράθυρα μπας και προλάβω το κακό.

Ε, τωρα περιμένω να στεγνωσει το πάτωμα και να αεριστεί το σπίτι. Βρομάει λέμε. Και τάχα το καθάρισα. :S